Eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø

Gjærbakst er noe av det beste jeg vet, og jeg kunne gjerne spist det til alle dagens måltider.

Vi har alltid hjemmebakte rundstykker i fryseren. De lages ofte på slump, men en oppskrift jeg alltid vender tilbake til er denne: Eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø. Den er blitt den store vinneren hjemme hos oss! De passer perfekt til frokost, lunsj, kvelds, eller som tilbehør til middag!

Eltefri bakst er en fantastisk oppfinnelse og ofte den jeg tyr til da det krever minimalt med innsats. Som jeg pleier å si, så lager de seg jo nesten selv.

Oppskrift:

– 450g hvetemel

– 150g byggmel

– 50g linfrø

– 1ts salt

– 1/2ts tørrgjær

– 5dl vann

Rør alle ingrediensene lett sammen til en bløt deig og dekk til med plast.

La stå på kjøkkenbenken i 8-12 timer.

Hvelv deigen ut på et melet underlag og «brett»deigen inn mot midten med en slikkepott til deigen blir strammere.

Del deigen opp i emner etter ønsket størrelse. Jeg får som regel 12-14 rundstykker. Deigen er klissete, bruk litt mel. Du skal ikke rulle rundstykkene stram, men la dem være løs.

La etterheve i 30-60min.

Stek i 15-18min på 220grader. La avkjøle litt før de nytes med deilig pålegg!

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *