Boller med vaniljekesam og havremel

Her om dagen hadde jeg en utgått vaniljekesam stående i kjøleskapet. Så da tenkte jeg å trylle den om til noe annet godt. Det resulterte i at jeg prøvde meg på boller søtet med vaniljekesam. Jeg brukte i tillegg litt sukrin+, men dette er ikke nødvendig, eventuelt kan man ta vanlig sukker. Vaniljekesamen gjør også at jeg ikke trenger like mye smør som vanlige boller. Valgte også å male litt havregryn til havremel. Bollene ble servert til kvelds på bursdagen til min gode svigermor og falt absolutt i smak!


Oppskrift:

  • 400g hvetemel/speltmel
  • 100g havremel
  • 1egg
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 300g Vaniljekesam
  • 0,5dl vann 
  • 2-3ss sukrin 
  • 1,5ts kardemomme 
  • 50g smeltet smør

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret og la avkjøle noe.
  • Bruker du havregryn, mal dem i en foodprosessor til havremel.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett så smeltet smør, egg, vaniljekesam og vann.
  • Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 15-20 minutter.
  • La heve i 1-1,5 time
  • Rull til boller og plasser på et stekebrett. La etterheve i ca. 40minutter.
  • Jeg hadde litt vaniljekrem liggende og lagde derfor noen skoleboller. Lag eventuelt en grop i bollene og ha i vaniljekremen.
  • Pensle bollene med egg eller melk, og stek på 200grader i ca. 15-18 minutter.
  • La de avkjøle litt før de nytes. Lag gjerne melisglasur til bollene hvis du ønsker det – jeg hadde dessverre ikke tid til det denne gangen!

– Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *