Grove rundstykker med valnøtter og tranebær

Nå nærmer julen seg med stormskritt og som den brød elskeren jeg er, elsker jeg å ha deilige rundstykker til frokoster, lunsjer og kveldser hvor man gjerne bruker ekstra god tid på måltidet. Disse rundstykkene er halvgrove med valnøtter og tørkede tranebær. Tranebærene gir en deilig søtlig smak til rundstykkene. Her laget jeg de som en krans ved å sette den litt tett på stekebrettet. Oppskriften gir ca. 16 rundstykker.


Oppskrift:

  • 600g hvetemel
  • 150g sammalt hvete grovmalt
  • 1/2pk gjær
  • 1ts salt
  • 3 dl vann
  • 40g smør
  • 100g hakkede valnøtter
  • 80-100g tørkede tranebær

Ha hvetemel, sammalt hvetemel, gjær, salt og vann i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 10 minutter. Tilsett smør og elt i ca. 5 minutter til, før du tilsetter hakkede valnøtter og tranebærene og elter til de er jevnt fordelt i deigen. La heve i ca. 1 time. Del i ca. 16 like store deler og form til rundstykker. Her har jeg tatt 8 rundstykker og formet til en liten koselig krans, da plasseres de litt tett på bakebrettet, så vil de heve inn i hverandre. La etterheve i 30-40minutter før de stekes i 12-15minutter på 225 grader.

– Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *