Twix sjokolade er en av mine favorittsjokolader – spesielt når jeg er på ferie i utlandet. Hadde derfor veldig lyst å prøve lage min egen hjemmelagde Twix-sjokolade.
Oppskrift:
Bunn:
- 225g hvetemel
- 175g smør
- 75g sukker
Karamell:
- 1 boks søtet kondensert melk
- 150g smør
- 100g sirup
Topping:
- 200g kokesjokolade
- Havsalt – valgfritt
Først lager du bunnen. Ha hvetemel og kaldt smør i en bakebolle og miks det sammen, det vil først smuldrelignende masse, før det blir til en sammenhengende masse. Tilsett sukker og miks litt til. Ha deigen over i en form på ca. 23*23cm. Klem den flat. Stek på 190grader i ca.25 minutter, den skal bli gyllen. Avkjøl.
For å lage karamellen har du kondensert melk, smør og sirup i en kjele. Varm rolig opp mens smøret smelter. Når alt er smeltet, skrur du opp varmen og lar blandingen koke til den blir gyllen og begynner å tykne. La avkjøle noe før du heller den over bunnen. Sett til kjøling.
Smelt så kokesjokoladen over vannbad. Bre over karamellen og strø over havsalt – sett så kjølig til sjokoladen er stivnet. Så er det bare å nyte denne herligheten!
– Eveline