Hjemmelaget Twix

Twix sjokolade er en av mine favorittsjokolader – spesielt når jeg er på ferie i utlandet. Hadde derfor veldig lyst å prøve lage min egen hjemmelagde Twix-sjokolade.

Oppskrift:

Bunn:

  • 225g hvetemel
  • 175g smør
  • 75g sukker

Karamell:

  • 1 boks søtet kondensert melk
  • 150g smør
  • 100g sirup

Topping:

  • 200g kokesjokolade
  • Havsalt – valgfritt

Først lager du bunnen. Ha hvetemel og kaldt smør i en bakebolle og miks det sammen, det vil først smuldrelignende masse, før det blir til en sammenhengende masse. Tilsett sukker og miks litt til. Ha deigen over i en form på ca. 23*23cm. Klem den flat. Stek på 190grader i ca.25 minutter, den skal bli gyllen. Avkjøl.

For å lage karamellen har du kondensert melk, smør og sirup i en kjele. Varm rolig opp mens smøret smelter. Når alt er smeltet, skrur du opp varmen og lar blandingen koke til den blir gyllen og begynner å tykne. La avkjøle noe før du heller den over bunnen. Sett til kjøling.

Smelt så kokesjokoladen over vannbad. Bre over karamellen og strø over havsalt – sett så kjølig til sjokoladen er stivnet. Så er det bare å nyte denne herligheten!

– Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *