Noe jeg alltid må lage i julen er karamellfudge. Det er så godt å gomle på – for ikke å snakke om perfekt å pakke inn for å gi bort som en liten julehilsen!
Oppskriften er ganske enkel og grei, men krever et mattermometer og litt tålmodighet.
Oppskrift:
- 50g smør
- 450g sukker
- 3 dl fløte
- 1,5 dl melk
- 50g lys sirup
- 2 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
- Havsalt – valgfritt
Gjør klar en form på ca. 20*20cm med bakepapir. Ha alle ingrediensene i en stor tykkbunnet panne. La alle ingrediensene smelte sammen mens du rører, og la koke opp. Rør hele veien, massen skal nå en temperatur på ca. 115-117 garder – bruk derfor et mattermometer. Ha så massen over i en mikser og miks kraftig massen tykner og får en «tørrere» konsistens – uten at den blir pisket tørr. Ha massen over i den klargjorte formen, dryss eventuelt over er lite dryss havsalt og dett kjølig!
– Eveline