Suksesskake forkledd som konfekt med firkløverglasur

Suksesskake er en av min samboers favoritt kaker. Jeg så denne fine kaken hos Elin på Krem.no og tenkte den ville være perfekt som en liten konfektbit. Deilige biter som passer spesielt godt nå i juletider hvor det er mye godt man ønsker å smake på. Størrelsen på bitene kan man selvfølgelig justere selv. Jeg brukte min egen oppskrift på mandelbunnen og kremen.

Oppskrift:

Mandelbunn:

 • 200g malte mandler
 • 150g melis
 • 5 eggehviter
 • 1/2ts bakepulver

Krem:

 • 150g melis
 • 5 eggeplommer
 • 2dl kremfløte
 • 1,5ts potetmel
 • 150g romtemperert smør

Firkløverglasur:

 • 1dl sukker
 • 1dl fløte
 • 2 ss smør
 • 1-2 ss lys sirup
 • 50g firkløver sjokolade

Bunn: pisk eggehvitene stiv som marengs og pisk inn melis. Tilsett bakepulver og mandler, og vend det inn. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 175 grader i ca. 15-20minutter. La avkjøle. Løsne fra bakepapiret og del bunne i to like deler.

Krem: Ha melis, eggeplommer, kremfløte og potetmel i en kjele og kok opp, rør til det tykner (ca. 10-15 minutter). La avkjøle og pisk inn 150g romtemperert smør. Fordel kremen på den ene bunnen og legg den andre bunnen over. Bunnen kan falle litt fra hverandre, men det er bare å lappe den litt sammen dersom det skulle skje.

Firkløverglasur: Ha alle ingrediensene i en kjele, smelt og kol opp, la koke i 7-10 minutter. Bre over kaken. Ha kaken i frysen og la glasuren stivne. Ta kaken ut og del i biter i ønsket størrelse. Jeg oppbevarer min i fryseren og tar den ut litt før servering da den tiner fort!

– Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *