Sprø og deilige havrekjeks

Disse kjeksene er sprø og deilige – og perfekte til å nytes med smør og ost! På denne tiden synes jeg de smaker veldig godt med smør og julebrunost! Som en bonus er de ganske enkle å lage også.

Jeg tenkte å glede noen ved å gi de bort som en liten julehilsen. Denne oppskriften gir alt ca. 20-24 kjeks alt ut ifra tykkelse og størrelse.

Oppskrift:

  • 120g havregryn
  • 40g smeltet smør
  • 1 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 2ss sukker
  • 3ss hvetemel
  • En klype salt

Smelt smør i en kjele. Ha havregryn i en bakebolle og tilsett smør og melk, bland sammen og la stå på benken i ca. 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen. Ha deigen på et godt melet bord og kjevle deigen forsiktig flat, ca. 2-4mm tykk. Bruk god med mel, jeg delte deigen i litt mindre deler og kjevlet heller flere omganger. Bruk en ønsket utstikker, f.eks et glass og stikk ut runde kjeks og plasser på et bakebrett. Deigen kan være litt klissete og løs, og det kan derfor være lurt å bruke en stekespade for å få dem opp av bordet. Stek kjeksene på 175grader varmluft i 15-17 minutter. Har du mulighet kan du godt åpne stekeovnen når den er slått av, og la kjeksene stå i ovnen i ettervarmen i ca. 30 minutter for å sikre sprø kjeks. Så er det bare å nyte – eller pakke inn for å gi vekk! Oppbevares best i en lufttett boks.

– Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *