Syltet rødløk

Syltet rødløk er en av de tingene vi alltid har i kjøleskapet hjemme hos oss. Det er så godt og passer til veldig masse. Vi bruker det blant annet til grillmat, i wraps, til salat, på toast, til fisk og til masse annet godt. I tillegg til å være skikkelig godt, er det enkelt også raskt å smelle sammen før det trenger litt tid til å godgjøre seg. Det lukter imidlertid eddik på kjøkkenet en liten stund etterpå, men det er i mine øyne vell verdt det!

Oppskrift:

  • 1 dl eddik
  • 2ss sukker
  • 1,5dl vann
  • 1-2 rødløk (avhengig av størrelse)

Kutt løken i tynne skiver og ha i en tett beholder med lokk. Kok opp eddik, sukker og vann i en kjele, fjern fra platen når sukkeret har løst seg opp. Hell den oppkokte laken over løken og la den avkjøles litt før den settes i kjøleskapet. Løken er ferdig etter ca. 30minutter, men den blir bedre dersom den får stå litt i kjøleskapet, gjerne over natten!

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *