Skoleboller

Ferske nybakte skoleboller slår sjeldent feil. Vi avsluttet en rolig og deilig helg med en skikkelig bollesøndag!

Oppskrift vaniljekrem:

2 eggeplommer
1ss maizenna
3ss sukker
3ts vaniljesukker
2dl melk

I en skål pisker du sammen eggeplommer, maizenna, sukker og vaniljesukker. Varm opp melken til rett under kokepunktet. Hell litt av melken over eggeblandingen mens du pisker, hell så resten av melken over og pisk til alt er blandet inn. Ha blandingen tilbake i kjelen igjen, kok opp og la koke til den tykner, ca. 5-6 minutter. Pisk hele tiden. Ha over i en skål, dekk med plastfolie helt inntil vaniljekremen og la avkjøle!

Oppskrift boller:

500g hvetemel
60g sukker
0,5pk gjær
2ts kardemomme
1 egg
3dl melk
En klype salt
75g smør i terninger

Ha alle ingrediensene utenom smør i en bakebolle, elt i 10minutter. Tilsett smøret og elt i 10 minutter til. La heve til dobbel størrelse. Del deigen i emner og rull til boller, plasser dem på stekebrett og trykk dem litt flat. La heve i 30-40minutter. Når de er ferdig hevet bruker du fingrene til å lage en stor og god grop i bollene. Ha vaniljekrem i gropene og pensle kantene, enten med vann, melk elle egg. Stek på 200grader til de er gylne, ca. 12-14minutter. La avkjøle. Jeg er glad i skoleboller med melis og kokos, så pynt eventuelt med med dette. Bland melis med litt vann, ta på bollene og dypp bollene i kokos på en tallerken. Så er det bare å njuta på! ☀️

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *