Cookiedough issandwich

Her kommer en deilig cookiedough issandwich!

Cookie dough:
135g mykt smør
120g brunt sukker
60g sukker
220g hvetemel
1egg
1ts vaniljeekstrakt
100g hakket sjokolade
En klype salt

Start med å steke melet i ovnen på 175grader i 5-7min. Dette for å unngå smak av rått mel. Pass på at det ikke brenner seg.
Miks mykt smør og sukker godt sammen og tilsett egg. Bland i mel, salt og vaniljeekstrakt. Rør tilslutt inn sjokoladen.

Is:
4 eggeplommer
100g sukker
3dl fløte
1ts vaniljesukker

Miks eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Pisk så fløten og vaniljesukker til krem. Bland eggedosisen inn i kremen.

Sammensetting:

Del deigen i to like deler og ha den ene delen en firkantet bakeform ca. 20*20cm kledd i bakepapir, trykk deigen ut i formen. Ta ut denne delen av deigen og sett i kjøleskapet og gjør det samme med den andre delen.
Hell så isblandingen over det ene laget med cookiedough i kakeformen, fordel jevnt ut og dett i fryseren i ca. 1time. Ta så ut og ha den andre delen av cookiedoughen over. Sett tilbake i frysen i 4-5timer.
Server ved å dele i ønsket størrelse 🍁

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *