Skillingsbolle

Skillingsbolle, kanelbolle, kanelknute, kanelsnurr, kjært barn har mange navn! Uansett hva du kaller den, er det noe helt magisk med en bolle. Her kommer oppskriften på mine favoritt skillingsboller! Form den som en snurr eller knute, gode blir de uansett!

Boller:
500g hvetemel
60g sukker
0,5pk gjær
2ts kardemomme
1 egg
3dl melk
En klype salt
75g smør i terninger

Kanelfyll:
100g smør
75g sukker
1,5-2ss kanel

Ha alle ingrediensene utenom smør i en bakebolle, elt i 10minutter. Etter ca. 10min eltetid tilsetter du smøret og elter i 10 minutter til. Ta gjerne en glutentest for å denim deigen er ferdig eltet. La heve til dobbel størrelse, ca. 1-1,5t.
Bland ingrediensene til kanelfyllet i en skål.
Kjevl deigen til et stort rektangel. Smør på kanelfyllet og brett deigen i tre ved å ta den ene langsiden inn mot midten, for deretter å ta den andre langsiden over den første. Bruk et pizzahjul og skjær deigen i strimler på ønsket størrelse, tvinn deigen og lag en slags knute. Ha på bakebrett.
Du kan selvfølgelig også rulle deigen til en lang pølse og lage «vanlige» kanelsnurrer.
La bollene etterheve i 30-45minutter. Stek på 200grader i 12-15minutter.

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *