Deilige fløtekarameller som smelter på tungen! Jeg synes de smaker ekstra godt med et lite dryss havsalt på!
De er også perfekte å gi bort i en koselig julegave til de som har alt!
Oppskrift:
2dl kremfløte
100g sukker
125g lys sirup
1ts vaniljesukker
100g meierismør
Ha alle ingrediensene i en panne og kok opp. La blandingen småkoke under omrøring i 10-15 minutter. Blandingen vil etterhvert tykne og få en lysebrun farge. Bruk et termometer og følg med på temperaturen. Når blandingen når 118 °C er den ferdig. Hell karamellblandingen over i en liten form dekket med bakepapir, ca. 20*20cm. Strø gjerne over litt maldonsalt, det synes jeg er godt! La massen avkjøles i noen timer før den deles i biter. Her har jeg delt karamellen i litt smale og lange biter, for så å tvinne de, da får se en søt liten vri på seg. Pakk inn i matpapir eller teflon for en koselig gave du kan gi bort!

Eveline