Berlinerkranser

Berlinerkranser er egentlig en kakesort jeg ikke har noe spesielt forhold til. I år hadde jeg en del eggeplommer til overs og tenkte derfor å prøve meg på disse. Det blir riktignok en kakesort jeg absolutt kommer til å lage igjen! Så gode og smelter nesten på tungen!

Oppskrift:

1 hardkokt eggeplomme
1 rå eggeplomme
65 g sukker
125 g smør/ margarin
150 g hvetemel
1ts vaniljesukker

Perlesukker

Begynn med å knuse kokt eggeplomme* med en gaffel i den rå eggeplommen. Ha sukker, vaniljesukker og eggeblandingen i en mikser og pisk til eggedosis.
Bland romtemperert smør med melet, bruk gjerne fingrene. Bland melblandingen inn i eggedosisen og bland til du har en deig. La deigen st kjøling 30minutter, gjerne mer.
Kutt deigen i biter og rull til lange pølser. Tykkelse som en lillefinger. Del i biter og legg som en krans. Pensle kransene med litt vann, legg kransen i perlesukker og ha på bakebrett. Stek på 190grader i 10-15 minutter.

Tips:
Hvis du ikke har kokt eggeplomme kan du ha eggeplomme i en liten skål, sett den i en kjele med litt vann. Ha lokk på og la eggeplommen koke til den er stiv. La avkjøle og mos med gaffel.

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *