Gresk Gyros

Jeg elsker Hellas og all den gode greske maten 🇬🇷

Gyros med en god tzatziki er helt klart en stor favoritt! Jeg har prøvd meg mye frem med marinader, men tror at jeg nå har funnet en favoritt for oss! Derfor vil jeg gjerne dele oppskriften her, her kommer oppskriften på marinade, tzatziki og flate pitabrød!

Marinade:

 • ca.500g strimlet svinekjøtt/kylling
 • 2 ss olje
 • 1 ss honning
 • 1 ss Sitron/lime
 • 3-4 ss naturell eller gresk yoghurt
 • 1 ss hvitvinseddik
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 1-2 ss oregano
 • 1 ts timian
 • 1 ts rosmarin
 • 1 ts koriander
 • 1 ts salt
 • 0,5 ts pepper
 • 0,5 ts kanel
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts paprikakrydder

Bland alle ingrediensene til marinaden. Bland godt med kjøttet og la marinere vertfall 30-60min, gjerne mer. Stek i ildfast form i 200grader i ca. 20min. Server med greske pitabrød, tzatziki, rødløk, tomat og pommes frites!

Tzatziki:

 • 350g gresk yoghurt
 • 0,5-1stk agurk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 1 ss sitronsaft
 • Salt og pepper

Del agurken i to, skrap ut innmaten med en skje og rask agurken grovt på rivjern. Ha agurken i en sil og la den sile av seg i minst 30min. Bland sammen alle ingrediensene og smak til, la gjerne stå litt i kjøleskapet så smakene får satt seg litt.

Flate pitabrød:

 • 2ts tørrgjær
 • 1ts sukker
 • 1ts salt
 • 1ss olje
 • 2dl vann
 • 1dl melk
 • Ca. 450g hvetemel

Varm op vannet og melken til fingervarmt. Bland tørrgjær, sukker, salt olje og halvparten av melet i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel litt og litt til du har en sammenhengende deig. Elt i ca.10minutter. La heve i 40-60 minutter. Del i 8-10 emner og trill til boller, la hvile i 10-15minutter. Kjevle ut og stek på stekepanne, ca. 1-2minutter på hver side til de er gjennomstekt.

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *