Suksessterte

Suksessterte er en utrolig deilig kake med seig og god mandelbunn, toppet med fløyelsmyk krem på toppen. Hos oss kalles den som regel “sussekake”. Kjært barn har mange navn, og uansett hva du kaller den er smaken fantastisk god!

Oppskrift mandelbunn:

• 4 eggehviter
• 150g melis
• 150g malte mandler
• 1/2-1 ts bakepulver

Stivpisk eggehvite med melis som has i litt etter litt. Vend inn malte mandler. Ha i en kakeform på 24-26cm. Stek på 175grader i ca. 30minutter

Oppskrift suksesskrem:

•4 eggeplommer
• 85g sukker
• 1,5dl kremfløte
• 1ts vaniljesukker
• 85g smør

Bland eggeplommer, sukker, fløte og vaniljesukker i en kjele og kok det opp på svak varme. Kremen skal tykne og såvidt koke, rør hele tiden. Avkjøl kremen til romtemperatur. Pisk opp romptemperert smør og bland inn eggekremen. Både smør og eggekrem må være romtemperatur. Stryk eller sprøyt over kaken

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *