Hjemmelaget pasta ravioli

Hjemmelaget pasta ravioli med fyll av ricotta og spinat – så godt!!

Som en liten matnerd liker jeg å bruke litt ekstra tid og kjærlighet på kjøkkenet de gangene jeg kan. Hjemmelaget ravioli er en av disse rettene jeg gjerne koser meg med, samtidig som det ikke er super avansert. Fyllet kan såklart varieres, det samme med sausen. Vi serverte med bolognese saus, men bruner smør eller fløtesaus er også veldig deilig!

Pastadeig pr. person:
• 100 mel (gjerne tipo 00)
• 1 egg
• en klype salt
• evt. en eggeplomme

Tilpass oppskrift ved å gange opp ut ifra hvor mange porsjoner du skal ha. Bland mel og salt, ha på kjøkkenbenken og lag en grop i melet. Ha eggene i gropen og bruk en gaffel til å røre inn melet gradvis. Etterhvert som deigen blir klar for elting går du over til å kna med hendene. Kna til en smidig og sammenhengende deig. La hvile i kjøleskap i 30 minutter. Bruk pastamaskin eller kjevle til ønsket tykkelse, fordel fyllet på deigen og brett deigen over slik at fyllet blir lukket i en “ball”, klem luften ut og klem godt slik at den fester seg og fyllet ikke flyter ut ved koking. Stikk eller skjær bort overflødig pasta. Kok i 3 minutter.

Raviolifyll med ricotta og spinat:
• 250g ricotta
• 25g parmesan
• 1fedd hvitløk
• 1ts salt
• 150-200g spinat (kan bruke frossen, tin og klem ut vann)
• Litt sitronsaft

Bland ingrediensene sammen. Fordel fyllet i “klumper” på pastadeigen og dekk fyllet med deig igjen, klem godt slik at fyllet ikke går ut ved koking.

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *