Crispy chicken

Crispy chicken i wrap er en av mine favorittmiddager. Dager med litt ekstra tid er det kjekt å lage det fra bunnen av, men jeg skal ærlig si jeg som regel bruker Santa Maria sin spice mix som er helt super!
Servert med tortilla, salat og ranchdressing.

Oppskrift crispy chicken:

• 4stk kyllingfileter
• 40g hvetemel
• 1-2egg
• 80g pankomel
• 20g parmesan
• 2ts hvitløkspulver
• 1ts løkpulver
• 2ts paprikapulver
• Salt og pepper

Bland hvetemel med litt salt og pepper i en skål. Bland pankomel, parmesan, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, 1ts salt og litt pepper i en annen skål. Rør sammen egg i enda en skål, ha i litt salt og pepper.
Kutt kyllingen i ganske store strimler. Ha først i hvetemelet og dekk kyllingen. Ha den så i eggeblandingen, la renne litt av og ha videre i pankoblandingen. Stek i stekeovn, stekepanne, grill eller airfryer. Nyt som ønsket, F.eks i tortillalefse med salat og ranchdressing 🌸

Oppskrift ranchdressing:

• 100g rømme
• 20g majones
• Ca.30-40g melk
• 1-2fedd hvitløk
• 1ss lime/sitron
• 1ts salt
• 2ts tørket dill
• 1/2ts løkpulver
• 1ts tørket persille/evt. 1ss fersk
• 1ts tørket gressløk
• Litt pepper

Miks alt sammen, tilpass med melk til ønsket konsistens og smak til med krydder.

Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *